Prodaja pala i u zemlji automobila

Prodaja novih automobila u Njemačkoj pala je u rujnu 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju preliminarni podaci udruge njemačkih uvoznika VDIK.

Prilagođeni za kalendarske čimbenike, odnosno dva neradna dana više u ovogodišnjem rujnu, podaci pokazuju osjetno blaži pad prodaje, za samo dva posto, ističu u VDIK-u. U devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna prodaja novih automobila bila je 1,8 posto manja, uz prodanih 2,36 milijuna vozila, objavio je VDIK.

Njihovo se izvješće podudarilo s priopćenjem talijanskog proizvođača automobila Fiata o urušavanju talijanskog tržišta automobila u rujnu. Prodaja se smanjila za pak 25,74 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prenosi talijanska novinska agencija ANSA priopćenje talijanskog proizvođača.

To je najgori rezultat za rujan od 1984. godine kada je registrirano 107.000 novih automobila, stoji u Fiatovu priopćenju. Talijanski je proizvođač ujedno izvijestio da njegov tržišni udio porastao u rujnu na 30,3 posto, u odnosu na 29,7 posto koliko je iznosi u rujnu prošle godine. Objavili su također da se najbolje prodavao njihov niskobudžetni kompaktni model Panda. (Hina/HT)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox