Proizvodnja jaffa keksa u Sisku prva žrtva Schengena

Tvrtka Swisslion, u vlasništvu srbijanskog biznismena Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića, prekinula je proizvodnju jaffa keksa u Sisku.

Tvrtka će ubuduće jaffa kekse proizvoditi u svojoj tvornici u Trebinju. Direktor sisačke tvornice Igor Lovreković, objašnjava da je razlog tome, ulazak Hrvatske u EU i carina koju će Hrvatska morati plaćati zemljama Cefte, koje su pretežiti kupci jaffa keksa proizvedenih u Sisku.
Naš najveći kupac je BiH i od 1. srpnja 2013. godine zbog novih nameta mi više ne bi bili konkurentni. Zato se proizvodnja seli u Trebinje, kaže Lovreković za Slobodnu Dalmaciju.

Otkaze je zbog toga dobilo 12 zaposlenika tvornice jaffa keksa u Sisku, zaposlenih na određeno vrijeme, a na poslu će ostati 11 stalno zaposlenih koji će tijekom ljeta tvornicu u Sisku prenamijeniti za proizvodnju tekućeg eurokrema, dječje hrane, smokija i sličnog.

S novom proizvodnjom u Sisku trebalo bi se krenuti krajem ove ili najkasnije početkom iduće godine. Prestankom proizvodnje jaffa keksa u Sisku nastavlja se deindustrijalizacija grada koji je prije četvrt stoljeća bio gotovo najjači industrijski grad u Hrvatskoj. (jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox