Projekt Kaufland škola voća i povrća 2019./2020. u finalu za najprestižniju PR svjetsku nagradu

Zagrebačka agencija za odnose s javnošću, Abeceda komunikacije s projektom Kaufland škola voća i povrća 2019./2020. ušla je u ovogodišnje finale prestižne svjetske dodjele nagrada Golden World Awards 2020 u kategoriji Corporate responsibility.

 „PR Oskar“ – najveće svjetsko priznanje u branši, nagrada je koju dodjeljuje IPRA, vodeća globalna mreža profesionalaca iz područja odnosa s javnošću, utemeljena još 1955. godine. Golden World Awards godišnje je globalno natjecanje koje je IPRA (International Public Relations Association) pokrenula 1990. godine s ciljem prepoznavanja izvrsnosti u odnosima s javnošću, pri čemu projekte u brojnim kategorijama ocjenjuju komunikacijski stručnjaci iz kompanija, agencija, udruženja, institucija i visokih učilišta diljem svijeta.


Projekt Kaufland škola voća i povrća 2019./2020. našao se u finalu među konkurencijom nekoliko stotina kampanja iz cijelog svijeta, a imao je za cilj osvijestiti djecu, roditelje, institucije i javnosti općenito o nužnosti zdravog i redovitog obroka kod djece školske dobi u prevenciji porasta pretilosti. Kako se Hrvatska nalazi među prvih pet europskih zemalja po broju pretile djece, a ovo je sve veći globalni javnozdravstveni problem, Kaufland već treću godinu zaredom uspješno provodi ovaj preventivni program. Do kraja školske godine 2019./2020., Kaufland je tako donirao gotovo 100 tona svježeg voća i povrća za više od 19.000 učenika diljem Hrvatske te im tako osigurao redoviti zdravi obrok. Dodatnih 40ak tona donirano je Hrvatskom Crvenom križu za vrijeme zatvaranja škola uslijed korona krize.

Nakon ulaska u finale Grand PRix-a, nagrade domaćeg natjecanja koju provodi Hrvatska udruga za odnose s javnošću, ulazak u finale ove svjetske nagrade veliko je priznanje za projekt, Abecedu komunikacije ali i poticaj i motivacija za sve kolege iz struke.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox