Projekt PARKiranje dobitnik glavne nagrade Europskog tjedna mobilnosti

Antonia Radić, Marinka Bakula-Anđelić, Boška Trbojević i Goran Rihtarić

Prošlogodišnji program Europskoga tjedna mobilnosti Grada Zagreba, u kojemu je najzastupljeniji bio projekt PARKiranje, dobitnik je glavne nagrade Nagrade za mobilnost (Mobility Award), dodijeljene na svečanosti održanoj u Bruxellesu.

 

Zagreb je nagradu osvojio u konkurenciji sa švedskim gradovima Gävleom i Östersundom, a u užemu izboru od deset gradova uz njih su bili i Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Krosno Odrzańskie (Poljska), Sofija (Bugarska), Larnaka (Cipar), Vitoria-Gasteiz (Španjolska) i León (Španjolska).

Cilj ovog izbora je nagraditi lokalne vlasti za postignuća ostvarena u području osvješćivanja javnosti o održivim načinima prijevoza u gradskim sredinama te poticanja građana na kretanje i aktivne životne stilove kako bi se poboljšala opća kvaliteta života. Nagradu su primili predstavnici Grada Zagreba i agencije EX-ALTO, koja je u suradnji s tvrtkom Coca-Cola HBC Hrvatska provodila projekt PARKiranje. 

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna i potiče javnu svijest o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova i tomu usmjerene aktivnosti. Projektom PARKiranje otvoren je prošlogodišnji Europski tjedan kretanja, a u dvodnevni program na zagrebačkome jezeru Bundeku s brojnim su se sportsko-rekreacijskim i zabavnim aktivnostima uključili promicatelji zdravih životnih stilova, poznate osobe i brojni građani. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox