Promet zakupaca u Arena Centru 13 posto veći nego prošle godine

Arena Centar je u prvom polugodištu 2016. godine ostvario značajan rast potrošnje u trgovinama i posjećenosti centra. Dok je potrošnja u trgovinama zakupaca rasla 13 posto u odnosu na prošlu godinu, posjećenost centra rasla je 4,5 posto, čime je centar u prvih 6 mjeseci godine posjetilo gotovo 4 i pol milijuna posjetitelja.

Prvu polovicu godine obilježila su strateška ulaganja u unapređenje ponude i usluga u centru o čemu svjedoči i aktualna popunjenost centra koja je na vrlo visokih 95 posto.Od početka godine otvoreno je 12 novih trgovina te prvi tematski restoran „Old Wild West“ uređen u jedinstvenom konceptu na hrvatskom tržištu. Obnovljeno je 8 trgovina i 3 ugostiteljska objekta. Do kraja kolovoza, otvorit će se preuređena i proširena trgovina Zara u novom konceptu, a na jesen se očekuje otvaranje još nekoliko novih trgovina u centru.

Rast potrošnje u trgovinama prati ravnomjerna distribucija potrošnje u centru kao i rast potrošnje po posjetitelju. Navedeno se očituje u rastu  potrošnje po kvadratnom metru centra od 12 posto i rastu potrošnje po posjetitelju od 7,5 posto.

 “Prvu polovicu godine završili smo s odličnim rezultatima. Visoka popunjenost centra te snažan rast potrošnje i posjećenosti u centru to jasno pokazuju. Arena Centar posluje vrlo učinkovito što možemo zahvaliti našoj poslovnoj strategiji i izvrsnoj provedbi iste. Iz godine u godinu nastavljamo biti aktivni u procesu strateškog unapređenja ponude u centru i povećanja kvalitete usluga i zabave tako da svakako očekujemo daljnji nastavak pozitivnih trendova i rasta.” rekao je direktor tvrtke Arena Centar upravljanje d.o.o., Tomislav Dekalić.

Arena Centar, koji već nekoliko godinu zaredom potvrđuje svoju vodeću poziciju na tržištu shopping centara, uspješnost svoje strategije poslovanja dokazao je i u prvom polugodištu ove godine. Orijentiran na inoviranje ponude kako modnih brandova tako i gastro ponude i ponude zabave, isprofilirao se kao nezaobilazna destinacija Zagrepčana, ali i turista i posjetitelja iz drugih hrvatskih gradova i regionalnih centara.

(PS(Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox