Pronađen lijek protiv lista čekanja?

Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na konferenciji za novinare predstavit će zajednički pilot projekt eListe čekanja i eNaručivanje, kojemu je cilj omogućiti da liste čekanja u svim zdravstvenim ustanovama postanu transparentne i ažurne, te da se mogu uspoređivati u različitim ustanovama, regijama i zahvatima.

Projekt će predstaviti ravnatelj HZZO-a Siniša Varga i pomoćnica ravnatelja za informatičku tehnologiju Tatjana Prenđa Trupec, a otvorit će ga ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Na službenoj stranici Ministarstva zdravlja piše da je analiza listi čekanja na 16 dijagnostičkih i terapijskih postupaka u 48 bolnica pokazala da se vrijeme čekanja znatno razlikuje od bolnice do bolnice te na neku pretragu ili operaciju čeka ukupno oko 540.000 pacijenata, piše hrt.hr.

Na smanjivanje broja pacijenata djelovat će se i uvođenjem e-lista čekanja i e-naručivanjem s tim da e-lista treba svugdje zaživjeti do 1. prosinca ove godine, a e-naručivanje mjesec dana kasni. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox