Prosjediti pauzu - opasno po zdravlje

The European Heart Journal donosi istraživanje u kojem se potvrđuje izrazita štetnost  sjedenja za zdravlje. Dugotrajnim sjedenjem zaposlenici imaju širi opseg struka i nižu razinu dobrog HDL kolesterola, navodi net.hr. Pročitajte 7 savjeta kojima ćete spriječiti neželjene učinke.

 

Dr. Genevieve Healy, sa Sveučilišta Queensland u Australiji, obznanjuje - Naše istraživanje pokazuje da čak i male promjene, što može biti tako malo kao što je ustati jednu minutu, mogu pomoći u smanjenju zdravstvenih rizika, prenosi net.hr. Također kaže da - Redovite pauze mogu biti vrlo lako uvrštene u poslovni raspored bez utjecaja na produktivnost.

 

7 savjeta koji će vas otkovati od stolca tijekom radnog dana

1. Po dolasku na posao nazdravite s dvije čaše vode, a mjehur će vas prošetati do WC-a te time odvojiti od stolca.

2. Telefonske razgovore provedite na nogama, ne tolko iz poštvoanja prema telefonskom sugovorniku, već zbog vašeg zdravlja

3. E-mail zamijenite šetnjom do kolege, a time će vam se i glasnice rekreirati.

4. Sastanke održite stojeći, a bit ćete i uočljiviji.

5. Uštedite struju i potrošite kalorije izbjegavanjem lifta.

6. Printer i koš za smeće smjestite izvan domašaja ruke. No, neka to ne bude povod za košarkaškim bacanjem smeća, bar ne ako je smeće u polutekućem stanju.

7. Za vrijeme pauze nemojte sami gledati www.poslovni-savjetnik.com/pauza, već se prošećite po kolege te se zajedno odmorite uz pauzu Poslovnog savjetnika.(mš)

 

Izvor: www.net.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox