Prošle godine manje smo telefonirali. Ma je li to moguće?!

U hrvatskim mobilnim mrežama prošle je godine utrošeno 5,97 milijardi minuta ili 0,2 posto manje nego u godini prije, a pad utrošenih minuta nastavio se i u fiksnim mrežama i to za 0,4 posto s utrošenih 5,25 milijardi minuta, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Uz to što su manje telefonirali, hrvatski su građani prošle godine slali i manje SMS-ova i manje MMS-ova što je posljedica štednje u prva tri tromjesečja prošle godine, jer se u zadnjem tromjesečju prošle u odnosu na isto razdoblje godine prije bilježi rast svih kategorija telekomunikacijskih usluga.

U razdoblju siječanj-prosinac prošle godine poslano je ukupno 3,13 milijardi SMS poruka, što je 10,2 posto manje nego 2009. godine. Ukupno je 2010. poslano gotovo 23,2 milijuna MMS-ova što je u odnosu na 2009. godinu pad za 3,3 posto.

Statistika ukupno utrošenih minuta u pokretnim (mobilnim) i nepokretnim (fiksnim) mrežama pokazuje blagi rast u unutarnjem prometu, a izrazitiji pad u međunarodnom prometu, od čak 7,5 posto. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox