Prosvjed nakon presude generalima

Na Jelačić-placu je organizirano za 15. travnja izravno praćenje presude hrvatskim generalima u Haagu. Već za dan kasnije je najavljen prosvjedni braniteljski skup. Željko Sačić iz Udruge branitelja 1990.-1996. za tu priliku poziva branitelje da ne dolaze u civilnoj odjeći.

Glavu gore, sjetite se dana ponosa i slave, obucite dijelove ratnih odora, ponesite ratne barjake i dođite tamo gdje vam je tog dana rezervirano mjesto, uz vaše suborce. Sve ostalo će biti povijest - očekuje Sačić povijesni prosvjed. Duboko smo svjesni da će glavni emotivni naboj na ovom skupu ovisiti o konkretnoj presudi našim ratnim zapovjednicima Gotovini, Markaču i Čermaku, no svjesni smo i povijesnog značenja te prvostupanjske presude i slijedom toga preuzimamo odgovornost za održavanje ovog mirnog i dostojanstvenog javnog skupa - poručuje Sačić, prenosi index.hr.

Nemojte nasjedati na priče koje će plasirati vladajući i neki drugi. U stilu 'pa je li to pametno, mudro, štetno' i tome slično. Svi smo već siti tih priča kojih smo se naslušali proteklih godina napretek. Istodobno smo tonuli sve dublje i sve više bili svjedoci razaranja svih vrednota našeg Domovinskog obrambenog rata i marginaliziranja te kriminaliziranja naših branitelja i osloboditelja - poručuje Sačić ne želeći nespremno dočekati negativne presude.(mš)

 

 

 

Izvor: www.index.com
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox