Prosvjedi u Virovitici, Koprivnici i Slavonskom Brodu

Protuvladin prosvjed u Virovitici počeo je u 14 sati ispred zgrade Gradske uprave gdje se okupilo 50-ak prosvjednika koji su uzvikivali "Kiro – lopove!".

 

Nakon toga su se uputili prema stanu saborskog zastupnika Josipa Đakića uz povike "Mafija - HDZ", "Državu ste prodali" i slično, a Đakiću su ispred zgrade u kojoj živi skandirali "Jopa, lopove" i "Jopa, izdajnik". Sljedeće odredište bila je zgrada Virovitičko-podravske županije ispred koje su uzvikivali poruke županu Tomislavu Tolušiću - "Tole, podobnik!".

 

Verbalni sukob Đakića i prosvjednika

Do prosvjednika su nakon njihova povratka pred Gradsku upravu došli virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić koji se s prosvjednicima verbalno sukobio prijeteći sudskim tužbama. Sramite se, bitange jedne! Pred mojim stanom nemate što raditi i vrijeđati me. Recite zašto sam lopov? - ljutito je vikao.

 

Na mirnim protuvladinim prosvjedima u Koprivnici okupilo se stotinjak prosvjednika

Prosvjednici su od premijerke Jadranke Kosor zatražili da raspiše parlamentarne izbore, a neki od govornika zahtijevali su i nacionalizaciju banaka u kojima, uz Vladu, vide glavnog krivca za loše gospodarsko stanje u zemlji. Također je bilo rečeno "'ne' ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ako neće biti jasno rečeno što nas tamo čeka". Ni oporbene stranke nisu bile pošteđene kritike okupljenih koji su poručili da će prema novoj vlasti biti još kritičniji.

 

Na prosvjedu u Slavonskome Brodu okupilo se tridesetak nezadovoljnika

To je četvrti u nizu prosvjeda organiziran pred zgradom Brodsko-posavske županije s dosada najmanjim brojem sudionika. Ne skrivajući razočaranje slabim odazivom jedan od organizatora Marijan Grgić kazao je kako ipak neće odustati od daljnih akcija.

Moj je motiv isključivo nezadovoljstvo trenutnom društvenom situacijom. I sam sam nezaposlen, a bivši poslodavac duguje mi nekoliko plaća - kazao je Grgić koji će prije sljedećega prosvjeda s kolegama analizirari razloge slabog odaziva sugrađana. (Hina/DK)

Foto: Maja Santosi/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox