Protiv ulaska u EU 70 posto građana?

Do referenduma na kojem će se građani izjasniti o ulasku u Europsku uniju ostalo je manje od tjedan dana. Prema posljednjoj anketi koju je proveo portal net.hr čak 70 posto ispitanika se izjasnilo protiv.

Portal je anketu s pitanjima Jeste li za članstvo u Europskoj uniji postavio u ponedjeljak, a do sada je glasalo više od 15 tisuća čitatelja. Unatoč činjenici da u većini anketa koji provode agencije za istraživanje javnog mnijenja građani pokazuju pozitivan stav prema ulasku u EU ova anketa nije polučila slične rezultate.

Protiv ulaska u europsku uniju izjasnilo se 70 posto, za ulazak glasalo je 30 posto ispitanika. Nije ovo prvo anketno istraživanje u kojem je odobravanje građana ulasku u EU minimalno. Radio Sljeme je u jednoj telefonskoj anketi došao do podatka da je protiv ulaska bilo 90 posto ispitanika.

Dan odluke ipak je u nedjelju kada će građani dati onaj najvažniji glas za ili protiv ulaska u EU. U slučaju da rezultat bude negativan cijeli postupak će se ponoviti, a ulazak Hrvatske odgoditi. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox