Provokacija Amnesty Internationala: Vojno-redarstvena operacija Oluja se ne smije slaviti

Amnesty International izrazio je "veliku zabrinutost" zbog počasti koju je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nedavno odala dvojici hrvatskih generala osuđenim zbog ratnih zločina nad Srbima i "glorificiranja" vojno-redarstvene operacije Oluja.

Amnesty International jako je zabrinut i smatra da bi takve izjave (...) koje glorificiraju operaciju 'Oluja' i osobe koje se smatra odgovornim za ratne zločine počinjene u okviru te operacije mogle poslati političku poruku koja bi mogla potkopati provedbu pravde - ocjenjuje AI a prenosi agencija AFP. To može obeshrabriti (hrvatski) pravosudni sustav da istražuje i sudi za zločine počinjene tijekom operacije 'Oluja' - dodaje AI. Ovakvim napadima na Jadranku Kosor u izbornoj godini, AI premijerki i njezinoj stranci pridodaje političke bodove koji im ne pripadaju.

Kosor je u petak na obilježavanju 16. godišnjice operacije "Oluja" u Kinu "posebno" pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što je nekoliko stotina uzvanika pozdravilo dugim pljeskom. Njezinu izjavu osudili su srbijanski predsjednik Boris Tadić i čelnik srpske manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox