Prozvao učiteljicu debelom na Fejsu i zaradio... suspenziju

Društvene mreže, naročito Facebook, uvelike su olakšale i unaprijedile život i poslovanje, no poznate su i mnoge negativne posljedice njihovog pretjeranog korištenja, poput otuđenja od stvarnosti, gubitka privatnosti, stvarnih prijatelja... Evo još jednog primjera zašto je pametno paziti što izjavljujete na Facebooku.

 

Portal Mashable prenio je vijest o jednom kalifornijskom učeniku srednje škole koji je zbog "razvezivanja jezika" na svom Facebook računu, suspendiran iz škole. On je naime, napravio nešto što smo vjerojatno svi radili ko klinci, samo privatno:). Nakon što mu je profesorica zadala jako opsežnu zadaću iz biologije, otišao je svoju frustraciju podijeliti sa svijetom i napisao je da mu je profesorica debela i jadna i da bi trebala prestati jesti fast food.

Američka unija za građanske slobode smatra da je kazna škole neprimjerena i da škola krši federalne i državne zakone.

Zapisi na Fejsu zaštićen govor?

Sličan slučaj dogodio se prošle godine kad je zaposlenica jedne tvrtke dobila otkaz zbog vrijeđanja svog nadređenog putem Facebooka. Tada je američka federalna agencija za slobodu govora postove na Facebooku proglasila zaštićenim govorom.

Bilo kako bilo, Facebook zaista mijenja svijet i to svakim danom sve više, a vi za svaki slučaj pazite kome što govorite i kako. Pa ne mora baš cijeli svijet znati što mislite o svom šefu. (MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox