Prvi Međunarodni tjedan radne sreće u Hrvatskoj

Međunarodni tjedan radne sreće (25.09.2023 do 29.09.2023.) posvećen je promicanju pozitivnih radnih okolina, poticanju zadovoljstva zaposlenika i stvaranju svijesti o utjecaju radne sreće na produktivnost i opću kvalitetu života. Globalna istraživanja pokazuju da čak 75% ljudi nije angažirano i sretno na poslu, što je vrlo zabrinjavajuće. Online istraživanje o radnoj sreći, koje se diljem Hrvatske provodilo od 1. do 20. ožujka ove godine, a koje su provele Ambasadorice radne sreće, pokazalo je da samo 33% sudionika smatra da je njihovo radno okruženje sretno, a kao najčešći razlog za loš radni dan ispitanici su naveli lošu/negativnu atmosferu i odnose među kolegama (46%). Nadalje, prema mišljenju sudionika samo njih 33% smatra da je njihovo radno okruženje sretno. U organizacijama i tvrtkama u Hrvatskoj (57% sudionika) nema osobe koja bi brinula za dobrobit i radnu sreću zaposlenika.
 
Međunarodni tjedan radne sreće obilježava se širom svijeta kao prilika za promicanje svijesti o važnosti radne sreće i dobrobiti na radnom mjestu. Ovaj tjedan posvećen je promicanju pozitivnih radnih okolina i poticanju organizacija da ulože napore u stvaranje sretnijih i zadovoljnijih zaposlenika. Međunarodni tjedan radne sreće je prigoda za promicanje svijesti o važnosti radne sreće i dobrobiti zaposlenika, a osnivanje Udruge za radnu sreću u Hrvatskoj predstavlja korak prema poboljšanju radnih uvjeta i kulture u zemlji. Uz potporu Ambasadorica radne sreće organizira se Međunarodna akademija za menadžere radne sreće koja započinje sa edukacijom 12.10.2023. Više o Međunarodnoj akademiji za menadžere radne sreće možete pronaći na poveznici www.radnasreca.com
 
Uz edukaciju, Udruga je pripremila 21-dnevni izazov za više radne sreće koji dostavljamo u prilogu. 21-dnevni izazov za više radne sreće može biti iznimno koristan alat za podizanje svijesti i promicanje pozitivnih promjena u životima
zaposlenika. Male svakodnevne navike i promjene mogu imati veliki utjecaj na radnu sreću i dobrobit. Ovaj izazov može potaknuti zaposlenike da razmisle o svojim navikama, pristupima poslu i životu te ih potaknuti da usvoje pozitivne obrasce ponašanja. 21-dnevni izazov za više radne sreće odličan je način za započeti proces promjene navika i shvaćanje usmjeravanja na pozitivne aspekte radne sreće. On može poslužiti kao prvi korak prema dugotrajnijim promjenama i poboljšanju dobrobiti zaposlenika.
 
Iako je Udruga za radnu sreću nedavno osnovana, u budućnosti će provoditi različite programe, događanja i inicijative usmjerene na promicanje radne sreće, edukaciju poslodavaca i zaposlenika te pružanje resursa i podrške u poboljšanju dobrobiti na radnom mjestu. Također, Udruga za radnu sreću priprema međunarodnu konferenciju o radnoj sreći koja predstavlja priliku za okupljanje stručnjaka iz zemlje i svijeta, poslodavaca i zaposlenika kako bismo zajedno istražili najnovije trendove, tehnike i inovacije u području radne sreće, a koja će se održati sljedeću godinu.
 
Očekujemo da će Međunarodni tjedan radne sreće postati tradicija u Hrvatskoj, doprinoseći boljem radnom okruženju i sreći naših građana. 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox