Prvo ročište u najvećoj kolektivnoj tužbi protiv banaka 4. srpnja

Sud je za 4. srpnja zakazao prvo ročište u najvećoj kolektivnoj tužbi koju je protiv poslovnih banaka podignula Udruga Franak.

Banke su se očitovale na kolektivnu tužbu da nisu odgovorne. Prvo će ročište biti 4. srpnja. O zbivanjima sa samih ročišta svakako ćemo ažurno izvještavati. Budući da je proces sada u tijeku, ostali detalji neće se moći iznositi i komentirati. Pravda je na našoj stani, vjerujemo u pobjedu, kažu u Udruzi Franak.

Podsjetimo, udruge Potrošač i Franak su podignule dosad najveću kolektivnu tužbu u Hrvatskoj protiv osam banaka, a tužbom će nastojati dokazati nedopuštenu i nepoštenu primjenu valutne klauzule u švicarskim francima te primjenu ugovora o promjenjivoj kamatnoj stopi, piše HRT.

U Hrvatskoj više od 75.000 građana ima stambene kredite u francima, a rate kredita su im se do sada povećale i do 50 posto. Tužba je podignuta protiv osam banaka koje posluju u Republici Hrvatskoj, i to: Zagrebačke Banke, Privredne Banke Zagreb, Erste & Steiermärkische Banke, Raiffeisenbank Austria, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP Banke, Société Générale – Splitske banke i Volksbanke, priopćili su iz Udruge franak tada. (jk) 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox