Pula: "Istarska se politička oligarhija obračunava sa sindikalizmom"

Povjerenici podružnica Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) prosvjedovali su pred pulskim "Vodovodom" zbog najave izvanrednog otkaza sindikalnom povjereniku SIK-a u tom gradskom poduzeću. Njih četrdesetak, kako se danas čulo, htjeli su još jednom ukazati na nepravilnosti u namjeri da dobije otkaz stručna i odgovorna osoba, koja nije odgovorna za izradu plana i rebalansa "Vodovoda", već su to Uprava, Nadzorni odbor i Skupština.

Sindikalci tvrde da je otkaz nezakonit te da se i u ovome slučaju "istarska politička oligarhija obračunava sa sindikalizmom".

Mi smo očito taj sindikat koji njima smeta jer smo do sada ukazivali na štetnost projekta Brijuni-rivijera, na kriminal u pulskoj Zračnoj luci, na Dragoneru, kazao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ocjenivši kako je u odnosu na istarske političare "Sanader mali Titov pionir".

S obzirom na događaje u pulskim gradskim poduzećima očito je da politička oligarhija u Istri i Puli ima pod kontrolom policiju, državno odvjetništvo, pravosuđe i medije, ustvrdio je Bulić. Prema njegovim riječima, najava otkaza sindikalnom povjereniku SIK-a u "Vodovodu" Stanku Raduloviću provedba je plana gaženja ovog sindikata koji konstantno upozorava da se pulski "Vodovod" želi uništiti da bi se što lakše objedinio istarski vodoopskrbni sustav i privatizirao. (Hina/jk)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox