Pula: Poplava donijela oslobađanje od plaćanja komunalne naknade

Na temelju preporuke gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, pulski gradonačelnik Boris Miletić donio je odluku kojom se osobe koje su prijavile štetu od poplave u naseljima Štinjanu i Velom Vrhu te u užemu gradskom središtu oslobađaju od plaćanja komunalne naknade 2011. godine, priopćeno je danas iz grada Pule.

Nakon elementarne nepogode uzrokovane olujnim nevremenom, koje je 24. i 25. rujna pogodilo Pulu, građani i pravni subjekti prijavili su Gradskoj upravi ili mjesnim odborima štetu od poplave u kojoj su najviše stradala naselja Štinjan i Veli Vrh te uže gradsko središte. S tim u vezi, gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda u Puli razmotrilo je prikupljene podatke te predložilo da se fizičkim osobama - vlasnicima objekata na područjima koja su najviše stradala u poplavama pomogne tako da se oslobode od plaćanja komunalne naknade 2011. godine.

Povjerenstvo je ujedno utvrdilo da je prijavljena šteta od poplava 20 posto manja u odnosu prema proračunskom prihodu grada Pule u prošloj fiskalnoj godini te da nema osnove da se pomoć za ublažavanje i uklanjanje posljedica elementarne nepogode traži iz državnog proračuna, navodi se u današnjem priopćenju za javnost grada Pule. (Hina) 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox