Puljić: Etničko čišćenje nad Hrvatima katolicima u BiH

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić ocijenio je u intervju za sarajevski Dnevni Avaz objavljen u nedjelju da se nad Hrvatima katolicima u BiH i nakon rata provodi etničko čišćenje te je istaknuo da je Svete Stolica zabrinuta zbog toga a što je rezultat da brojniji narodi Hrvatima biraju predstavnike u vlasti za koje nisu većinski glasovali.

 

Upravo ono što smo žestoko osuđivali u ratu - "etničko čišćenje" - sada se provodi i ostvaruje na perfidan i kapilaran način. Možda je to i cilj moćnika ovog svijeta kako bi lakše riješili pitanje BiH bez nas (Hrvata katolika) - rekao je Puljić u intervjuu.

Dodao je kako bi brojniji narodi i međunarodna zajednica trebali poduzeti korake kako bi se spriječilo dalje iseljavanje Hrvata. Po riječima kardinala Puljića među Hrvatima katolicima raste strah iz političke nepravde dodajući kako se na tome ne može izgraditi budućnost BiH.

 

Kardinal je istaknuo kako je Sveta Stolica zabrinuta za stanje Hrvata katolika u BiH

Crkva se ne bori za privilegije katolika koji su najvećim dijelom Hrvati, nego za jednaka prava. Itekako je Sveta Stolica zabrinuta ovom situacijom, ali je svjesna da nije samo na jednoj strani odgovornost - rekao je Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Komentirajući uspostavljenu vlast u Federaciji BiH koju čine SDP, SDA, HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak, vrhbosanski nadbiskup je ocijenio da se radi o 'vlasti najmnogoljudnijih na ovim prostorima, a ne vlasti prema glasovima naroda'. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox