Pulski IDS pozdravio sporazum o izgradnji nove pulske bolnice

Članovi pulskog IDS-a pozdravili su na današnjoj konferenciji za novinare sporazum Vlade i Istarske županije o sufinanciranju izgradnje pulske Opće bolnice, uz primjedbu kako je , "Vladi bilo potrebno punih osam godina da prepozna važnost tog projekta za građane Istre".

 

Sada nakon potpisa ugovora, premda imamo dobivenu i potvrdu glavnog projekta, čeka nas vrlo duga procedura pripreme i provođenja javnog natječaja te odabira izvođača radova - kazao je član Predsjedništva IDS-a Pule Damir Prhat.

Po riječima predsjednika pulskog IDS-a Valtera Boljunčića, žalosno je što pojedinci, i kada je u pitanju projekt izgradnje nove bolnice, ne mogu ostaviti po strani politikantstvo i izraziti svoje mišljenje. S tim u vezi je rekao kako je žalosno što se vijećnici Ladonje na sjednici županijske skupštine nisu udostojili uopće očitovati o tom projektu, kao da je bolesnim osobama bitno tko je potpisao ugovor.

Njima je potrebno odgovarajuće liječenje, a ne političari koji stoje iza projekta - izjavio je Boljunčić dodavši kako vijećnici Ladonje nisu glasovali niti "za", niti" protiv", niti su bili suzdržani, kao da se njih to ne tiče, kao se radi o bolnici na drugom kontinentu. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox