Punionice za električne automobile sada uz svaki Kaufland

Posljedice klimatskih promjena sve su više vidljive i zahtijevaju preuzimanje odgovornosti i konkretne mjere kako bi se spriječile razne prirodne katastrofe. Trgovački lanac koji ovu temu shvaća vrlo ozbiljno zasigurno je Kaufland.


Osim što izbjegava i smanjuje emisije stakleničkih plinova gdje god je moguće, već i prilikom izgradnje novih trgovina koristi energetski učinkovite tehnologije poput LED rasvjete unutar objekata i na parkiralištima čime se godišnje uštedi oko 90 000 kilovat sati električne energije po poslovnici.

Sada je ovaj trgovački lanac otišao korak dalje kako bi podržao temu mobilne održivosti: nakon izgradnje prvih punionica za električna vozila 2018. godine na parkiralištu trgovina Kauflanda u Umagu, Zadru i Šibeniku, taj je broj porastao na 17 do siječnja 2024., a nakon toga je izgrađena još 31 punionica.

Kaufland tako trenutno nudi mogućnost punjenja električnih vozila na 48 lokacija diljem Hrvatske. Konkretno, radi se o e-punionicama Terra 53 CJG sa snagom od 50kW-a na 3 lokacije, Terra 54 CJG sa snagom od 50kW-a na 8 lokacija, Terra 65L sa snagom od 60 kW-a na 6 lokacija i Terra 124 CCT sa snagom od čak 120 kW-a na 31 lokaciji, a detaljne informacije o vrsti priključka i lokacijama mogu se pronaći ovdje kaufland.hr/klima.

Podsjećamo, Kaufland je još 2021. godine u potpunosti prešao na zelenu energiju, a 2020. je bio prvi trgovački lanac koji je ukinuo jednokratne plastične vrećice na blagajnama. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox