Pušite na radnom mjestu? Čestitamo, duže ćete ostati na poslu!

Radnici u južnoj belgijskoj pokrajini Valoniji, koji puše na radnom mjestu, morat će nadoknaditi vrijeme koje su potrošili za svoju ovisnost, piše Večernji list.

Zaposleni u javnim službama koji žele pušiti na radnom mjestu, morat će se registrirati pri svakom odlasku i dolasku s čik-pauze, a poslodavac će im onda izračunati koliko vremena će taj dan morati duže raditi kako bi nadoknadili izgubljeno radno vrijeme.

Šokiran sam, od kolovoza moramo pravdati izlazak na nekoliko minuta i prijaviti se da smo izašli radi pušenja. Svi su šokirani, čak i moje kolege nepušači, rekao je jedan od radnika. Valonci se protive ovakvom nadzoru i kažnjavaju i pitaju se hoće li se uskoro početi kažnjavati i zaposlenici koji na par minuta odu do zahoda ili odu napraviti kavu.

Predstavnik sindikata Xavier Lorent rekao je kako ova odluka stigmatizira pušače, te da to nije najbolji način za borbu protiv pušenja. Dodaje da pušenje spada u osobne slobode te da nema dokaza da je netko manje produktivan ako puši. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 6. listopada 2011.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox