Putin izviždan na boksačkom meču

Zvižduci i pogrdni povici dočekali su u nedjelju navečer ruskoga premijera Vladimira Putina usred Moskve, gdje je prisustvovao pobjedi majstora ultimate fighta Fjodora Jemeljanenka nad Amerikancem Jeffom Monsonom.

Pošto je ušao u ring postavljen na Olimpijskom stadionu da bi, nakon meča koji se uživo prenosio na televiziji, čestitao ruskome borcu, Putina su dočekali glasni zvižduci i negodovanje.

Snimka je odmah postavljena na Youtube i vidjelo ju je nekoliko stotina tisuća ljudi. Ankete pokazuju da je Putin i dalje najpopularniji političar u Rusiji, a organizatori natjecanja u priopćenju su rekli da zvižduci vjerojatno nisu bili namijenjeni njemu.

Reuters piše da Putin nikada nije iskusio ovoliko zvižduka u javnom nastupu. Iako je jasno da je dio publike pozdravljao predsjednika države, puno veći dio je negodovao zbog Putinova ulaska u ring. Dosad nikad nismo imali priliku vidjeti nešto ovako. Čini mi se da je dio ruskoga društva umoran od Putina i njegova mačo imidža, komentirao je novinar Kommersant radija.

Poznati ruski bloger Aleksej Navalni kaže da jučerašnji događaj predstavlja kraj jednog doba, razdoblja u kojem je bio tabu prenijeti javno nezadovoljstvo neprikosnovenim ruskim liderom.

Najveća ruska državna televizija ovu je snimku cenzurirala, a možete ju pogledati ovdje. (Hina/jh)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox