Radnici Brodosplita kojima je zabranjen ulaz dobit će otkaz

Uprava Brodosplita u priopćenju kojim je reagirala na prozivke iz sindikata napisala je da će "suspendirani radnici kojima je do sada bio zabranjen ulazak u škver dobiti otkaz ugovora o radu", piše Slobodna Dalmacija, a prenosi Večernji.hr.

Podsjetimo, Sindikat metalaca Hrvatske zatražio je od vlasnika Brodosplita Tomislava Debeljaka da "u ovom predbožićnom vremenu sve suspendirane radnike Brodosplita i članove sindikata vrati na posao, a da nakon toga sjednu za stol i razgovaraju kao socijalni partneri". Dodali su da bi time Debeljak pokazao da su mu "na prvom mjestu radnici, a ne profit". Tvrde i kako Brodosplit lokalnom povjereniku onemogućava sindikalno djelovanje te da je suspendiran suprotno Zakonu o radu. Uprava je poručila da od 250 suspendiranih radnika iz "listopadskih prosvjeda" samo 30 ima zabranu ulaska u škver.

"Kada su stručne službe obavile svoj posao oko utvrđivanja kršenja prava iz radnog odnosa svih suspendiranih radnika, možemo reći da će najveći broj suspendiranih zaposlenika dobiti samo upozorenje pred otkaz, dok će suspendirani radnici kojima je do sada bio zabranjen ulazak u škver dobiti otkaz ugovora o radu, uz mogućnost sporazumnog prekida radnog odnosa ili im se neće produžiti ugovor o radu. Kada su sindikalni povjerenici u pitanju, uprava je zatražila dodatna izvješća od stručnih službi kako bi mogla donijeti kvalificiranu odluku, iako se i iz dosadašnjih dokaznih radnji može zaključiti da je dio sindikalnih povjerenika drastično prekršio zakone i poticao na nelegalne radnje i nasilni ulazak u zgradu uprave", pišu iz Brodosplita. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

               

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox