Radnici Dine blokirali Krčki most i poručili Vladi: Ovo je tek početak

Radnici Dine izgubili su strpljenje i pravdu za neiplaćene plaće potražiti prosvjedom na krčkom mostu gdje su zaustavili promet

U znak prosvjeda zbog neisplate šest plaća radnici omišaljske Dina Petrokemije zaustavili su jutros promet na krčkome mostu. Vladi poručuju kako je to samo početak njihovih akcija ako se u idućih sedam dana njihova agonija ne prekine.

Nemamo nikakvih prihoda, nemamo što jesti. Prosvjed je naš način da kažemo što mislimo, poručili su radnici koji nisu dobili sedam zadnjih plaća. Prosvjed je trajao nešto manje od jednog sata, uz povremeno puštanje vozila i policijsku regulaciju pa većih zastoja u prometu nije bilo, piše HRT.

Prosvjednici od Vlade traže da provede vlastitu odluku o ulasku HEP- a, HŽ carga i drugih vjerovnika u vlasničku strukturu te ponovno pokretanje proizvodnje. Žele ujediniti radnike iz Zagreba i Rijeke. U Dini su tri sindikata, a ni jedan ne štiti gladne radnike pa ćemo osnovati četvrti, kaže Miljenko Ferenčak, koji je preko Facebooka potaknuo današnji prosvjed. (HT)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox