Radnici Diokija i Dine zadovoljni jer napokon stižu plaće

Predstavnici radnika Diokija i Dina Petrokemije zadovoljni su odlukom Vlade o davanju državnog jamstva na pet milijuna eura u korist Zagrebačke banke za avansno plaćanje turskog investitora Caliskan koje bi poslužilo za isplatu plaća.

Hvala Bogu da se to dogodilo i da ćemo dobiti plaće, rekao je povjerenik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u Diokiju Josip Pavelić. Očekuje da će plaće biti isplaćene u sljedećih nekoliko dana.

Predsjednik Nadzornog odbora Diokija Zdravko Rumenović, predstavnik radnika u NO, koji je jedan od organizatora nedavnih prosvjeda radnika Diokija, kaže da je riječ o plaćama za ožujak, travanj, svibanj i lipanj te polovici plaće za veljaču, a u Dina Petrokemiji tome treba pribrojiti još dvije plaće. Vjerujem u konačni početak restrukturiranja i pokretanje proizvodnje, kaže Rumenović koji naglašava da je Dioki vlasnik Dina Petrokemije i da ga je nemoguće zaobići u tim procesima.

Potpredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević kaže da je potez Vlade očekivan te kako dokazuje da Dina ima perspektivu i da bi stečaj bio veoma štetno rješenje. Prema njegovim spoznajama, transakcija koja će omogućiti isplatu plaća već je u tijeku. Podsjetimo Vlada je donijela odluku o davanju državnog jamstva na pet milijuna eura u korist Zagrebačke banke, za avansno plaćanje turskog investitora Caliskan koje bi poslužilo za isplatu plaća radnicima Diokija i Dina Petrokemije. Jamstvo se prema riječima ministra financija Slavka Linića izdaje na temelju ponude Calilskana s namjerom preuzimanja i pokretanja proizvodnje u Dina Petrokemiji. Linić smatra da je Caliskan kvalitetan investitor s ozbiljnim namjerama. (Hina/HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox