Radnici Diokija na Žitnjaku čekaju isplatu plaća

Radnici Diokija, nezadovoljni jučerašnjim sastankom turskih predstavnika u Ministarstvu financija, okupili su se ispred postrojenja na zagrebačkom Žitnjaku.
Uprava ih je informirala o jučerašnjem susretu s turskim investitorima. Danas bi, kažu sindikalci, sastanak Nadzornog odbora trebao rezultirati prihvaćanjem predugovora s turskim investitorima, koji nakon toga trebaju verificirati odvjetnici turske tvrtke.  Na sastanku u Ministarstvu financija između predstavnika tvrtke Čališkan i njihovih odvjetnika s predstavnicima Diokija i Dina Petrokemije nije postignut dogovor. Još se ne zna kada će radnicima biti isplaćene zaostale plaće, piše HRT

Na sastanku su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu o osiguranju 5 milijuna eura za isplatu prvih dviju plaća radnicima. Država se obvezala na aktivno sudjelovanje u nagodbi vjerovnika bankarskog sektora, državnih poduzeća i Porezne uprave te financijskom restrukturiranju Dina Petrokemije. Kada predstavnici Diokija, Dine i tvrtke Čališkan preciziraju svoje odnose u postupku kupoprodaje Dine, bit će uplaćen i novac za plaće radnicima.

Očajni radnici upozorili su da će u četvrtak blokirati Krčki most, a u petak napustiti postrojenja u kojima je 900 tona kemikalija. (HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox