Radnici Jadrankamena iz Pučišća opet prosvjeduju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši radnici Jadrankamena iz Pučišća na Braču započeli su rano jutros prosvjed na platou pred tvornicom pod motom "Sad je dosta", a nakon toga će prosvjednici otići pred zgradu općine, doznaje se od Tonča Drpić iz Nezavisnog sindikata Jadrankamena. 

Drpić je rekao kako im je nakana "prosvjedom upozoriti i potaknuti sve na reakciju institucija sistema, a sve u cilju sprječavanja daljnje pljačke rudnog bogatstva Hrvatske". Dodao je ako se Jadrankamen sustavno uništava. "Cilj nam je konačno iskorjenjivanje korupcije i kriminala koja je plodno tlo našla u zgradi općine Pučišća", ustvrdio je Drpić.

Na prosvjedu se trenutno nalazi oko dvadesetak bivših radnika, ali isto toliko i policije koja osigurava tvornicu, a kasnije će i zgradu općine. Bivši radnici Jadrankamena prosvjed su na vrijeme prijavili policiji.

Radnici Jadrankamena iz Pučišća povremeno prosvjeduju već godinu dana. Počelo je s neisplatom plaća, a nastavilo sa stečajem te tvrtke, te izborom stečajnih upravitelja. Radnici cijelo vrijeme govore o nezakonitoj privatizaciji pozivajući državu da spasi Jadrankamen.

Posljednji put u ovoj godini su prosvjedovali pred tvornicom krajem studenog mjeseca i to dva dana. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox