Radnici Konsruktora u štrajku

Pedesetak radnika splitskog Konstruktora započelo je jutros prosvjed pred upravnom zgradom zbog neisplate šest plaća. Radnici od uprave traže da im isplati šest plaća, regrese, otpremnine te da im uplate doprinose za zadnje dvije godine.

 

Sindikat radnika 'Konstruktora' je , nakon što su doznali za naš današnji prosvjed, pojedinačno zvao radnike i obećao im do petka jednu plaću, a dvije do polovice studenog. Zato nas je danas stiglo ovako malo. Rekli su im da danas ne dolaze. Ljudi su isprepadani, izjavio je Ivan Lovrić.

 

Radnici su novinarima ispričali kako zadnjih šest mjeseci žive u teškim uvjetima i da im pomažu uglavnom roditelji, umirovljenici s malim mirovinama. Pozivamo državu da radi svoj posao te inspekciju da kazni 'Konstruktor' zbog neplaćanja raznih davanja. Mi ništa od nikoga posebno ne tražimo, nego samo svoje novce koje smo zaradili, rekao je Elis Jonjić

 

Kako se čulo na prosvjedu, radnici Konstruktora, ako im ne bude u petak uplaćena plaća, za ponedjeljak najavljuju štrajk, s potporom Građevinskog sindikata. To je potvrdio i predsjednik sindikata Konstruktora Bartul Bekavac koji je rekao da je tvrtka u teškoj financijskoj situaciji te da im se duguje oko pola milijuna kuna.

 

No Bekavac smatra današnji prosvjeda nelegalnim jer nije najavljen i o njemu nije obaviješten sindikat, piše hrt.hr. (sh)

 

Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox