Radnici Kraljevice dobili plaće i otpremnine: Za godinu rada 6400 kuna

Bivšim radnicima Brodogradilišta Kraljevica isplaćene su otpremnine i plaće za travanj i svibanj te ostala prava prema kolektivnom ugovoru, potvrdio je predsjednik Sindikata Brodogradilišta Kraljevica Nenad Miškulin.

Oko 460 radnika Kraljevice potpisali su prošlog tjedna Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja između radnika i države, odnosno ugovor o prenošenju svojih potraživanja na državu, i preuzeli poslovno uvjetovane otkaze ugovora o radu.

Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja obuhvatio je isplatu otpremnina prema odredbama kolektivnog ugovora, isplatu plaća za travanj i svibanj te ostalih prava prema kolektivnom ugovoru, kao što su jubilarne nagrade i drugo. Prema ugovoru, radnicima su pripale otpremnine od po 6400 kuna za svaku godinu radnog staža.

Vlada je na sjednici održanoj 22. ožujka odlučila da najstarije hrvatsko brodogradilište Kraljevica, osnovano 1729. ukazom austrijskog cara Karla VI. Habsburškog, ide u stečaj. Vlada je na sjednici održanoj 25. svibnja odlučila i da se u državnom proračunu osigura 63,7 milijuna kuna za potraživanja radnika Kraljevice. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox