Radnici "Montmontaže" zatražili evakuaciju iz Libije

Otpravnik poslova hrvatskog veleposlanstva u Libiji Vojko Senker najavio je kako će radnici hrvatske tvrtke "Montmontaže" koji rade u Bengaziju biti evakuirani iz toga libijskog grada u najkraćem mogućem roku, a najkasnije za dva dana.

Senker je rekao da se situacija u Bengaziju stalno pogoršava pa su radnici "Montmontaže" u nedjelju ujutro zatražili pomoć oko evakuacije iz Libije. Riječ je o 11 hrvatskih državljana i deset njihovih kolega iz nekoliko drugih zemalja.

Kako je najavio, oni će najvjerojatnije biti prevezeni posebnim letom jedne manje hrvatske zrakoplovne tvrtke u što skorijem roku, a najkasnije za dva dana.

Napomenuo je da u Libiji u hrvatskim tvrtkama radi 380 hrvatskih državljana, ali da zasad nema zahtjeva za evakuacijom radnika drugih hrvatskih poduzeća koji rade u Libiji ili naših građana zaposlenih u Libiji u stranim tvrtkama.

Senker je dodao da su predstavnici našega veleposlanstva u stalnom kontaktu s radnicima i hrvatskim tvrtkama koje imaju najveći broj djelatnika u Libiji, a to su Crosco, Geofizika i Viadukt. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox