Radnici splitskog Montera počeli štrajk

Pedesetak radnika tvrtki Monter Split i Monter Projekt okupilo se jutros u uredskim prostorijama tih poduzeća i počelo štrajkati zbog devet neisplaćenih plaća.

Tražimo od Uprave i vlasnika tvrtke Brune Orešara da nam osiguraju isplatu minimalno tri zaostale plaće, rekla je povjerenica Sindikata građevinara Hrvatske u splitskom Monteru Marijana Kolak. Najavila je da će štrajkaši, ako se ne ispuni njihov zahtjev, do kraja tjedna svakodnevno cijelo radno vrijeme mirno štrajkati u uredskim prostorijama tvrtke.

Ako se do kraja tjedna ne udovolji našim zahtjevima, onda ćemo početkom idućeg tjedna vjerojatno podnijeti kaznene prijave protiv direktora poduzeća Ante Kature i većinskog vlasnika Brune Orešara, a izvjestit ćemo i Državno odvjetništvo o stanju u tvrtki, rekla je Kolak.

Direktor Montera Ante Katura novinarima je rekao kako trenutno ne može radnicima ništa obećati u vezi isplate zaostalih plaća. Razumijem radnike, nisu oni i Uprava na suprotnim stranama ali problem je nedostatak financijskih sredstava zbog nepodmirenih obveza investitora prema nama, kazao je Katura. Tvrtke Monter Split i Monter Projekt, koje zapošljavaju 60-ak radnika, bave se ugradnjom instalacija (za struju, vodu, centralno grijanje) u graditeljstvu, a većinski vlasnik im je od 1997. godine Bruno Orešar. Orešar je također većinski vlasnik Jadrankamena iz Pučišća na Braču i splitskog Uzora, tvrtki koje su također zapale u financijske teškoće. (Hina/HT)


Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox