Radnicima Đakovštine 27,9 milijuna kuna iz proračunske pričuve

Hrvatska je vlada odobrila da se 27,9 milijuna kuna isplati iz proračunske zalihe kako bi se isplatila potraživanja radnika Đakovštine u stečaju.

Vlada je donijela odluku o sklapanju ugovora o prijenosu preostalih tražbina radnika Đakovštine kao stečajnih vjerovnika prvog višeg isplatnog reda na Vladu RH te rješenje kojim odobrava da se na teret proračunske zalihe isplati do 27,9 milijuna kuna za provedbu tog ugovora.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da će sutra u Ministarstvu pravosuđa biti potpisan ugovor s predstavnicom radnika Đakovštine. Nakon toga, zapravo već danas, nakon što potpišem odluku i rješenje, kreće postupak isplate novca koji će sjesti na račun Đakovštine u stečaju, kazala je.

Rješenjem su obuhvaćeni svi radnici, osim članova uprave. Radnicima da, jer su tuđom krivnjom dovedeni u težak položaj, kazala je Kosor i podsjetila da je takvo rješenje najavila prošlog tjedna u Đakovu u razgovoru s radnicima koji su prosvjedovali.

Mislim da je to na tragu naše odluke da pomognemo onima koji teško žive, istaknula je.Tvrtka Đakovština u stečaju je od siječnja prošle godine, a rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku iz travnja 2010. tražbine radnika svrstane su u prvi isplatni red i priznate u iznosu od 44,7 milijuna kuna.

Od toga je iz stečajne mase već isplaćeno 15,65 milijuna kuna, a ostali bi dio bio isplaćen tek nakon što se okončaju postupci koji se vode za pobijanje određenih radnji. Nepodmiren je ostao iznos od 29,1 milijun kuna, no od toga se na potraživanja uprave odnosi 1,2 milijuna kuna, pa preostaje iznos od 27,9 milijuna kuna.  (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox