Radnicima Rockwool-a veće naknade, regres, božićnice i dulji godišnji odmor

Nakon opsežnih i detaljnih pregovora, tvrtka "Rockwool Adriatic" i Sindikat Istre i Kvarnera potpisali su danas kolektivni ugovor koji, kako su istaknule obje strane u današnjem zajedničkom priopćenju, "predstavlja veliko postignuće i garantira veća prava radnika, kojima će sada biti plaćen veći dodatak za smjenski i prekovremeni rad".

 

Osim toga, radnici će imati dodatne dane godišnjeg odmora te će ostvariti pravo na jubilarne i druge prigodne nagrade, solidarne potpore, regres za godišnji odmor i božićnice te ostala prava, što je do sada bilo isključivo u domeni odlučivanja poslodavca.

Naša tvrtka od prvoga dana poslovanja u Hrvatskoj garantira sva prava radnika a socijalnu odgovornost pokazali smo i u ovo vrijeme najteže gospodarske krize u Hrvatskoj - kazao je Felix Guerin, direktor tvornice iz Rockwoola, navodi se u priopćenju.

Predsjednik SIK-a, Bruno Bulić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom dodavši kako će to zasigurno biti dodatna motivacija radnicima. Ovaj ugovor je osnova konstruktivnog socijalnog partnerstva koji će omogućiti uspješno poslovanje uz istovremenu socijalnu odgovornost i dobrobit obiju strana, a rezultat je kompromisa jedne i druge strane, te dobra polazna osnova koja će se usklađivati s poslovanjem Društva - kazao je, kako se navodi, Bulić.

U tvrtki "Rockwool Adriatic" u Hrvatskoj zaposleno je 125 radnika u tvornici u Pićnu te u uredu u Zagrebu. Prosječna plaća je u travnju iznosila 6.122 kn, priopćeno je. (Hina/MJ)

 

Foto: www.istria.rockwool.hr

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox