Radnicima Uljanika bit će isplaćena božićnica

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Stotinjak radnika Uljanika okupilo se na oko pola sata u krugu pulskog brodogradilišta, ispred zgrade direkcije, zbog navodne odluke uprave o neisplati božićnica, no na sastanku uprava Uljanika i sindikata dogovorena je isplata božićnice i dara za djecu prema važećem kolektivnom ugovoru. 

Prema kolektivnom ugovoru, radnicima je zajamčena isplata božićnica u visini od najmanje 600 kuna, što je po riječima radnika došlo u pitanje zbog dugovanja kooperantima pulskog brodogradilišta. No, na današnjem sastanku između predstavnika sindikata i uprave Uljanika dogovorena je isplata božićnica prema važećem kolektivnom ugovoru.

Povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u Uljaniku Rajko Kutlača u izjavi za novinare kazao je kako se nije radilo o nikakvom štrajku, već je u pitanju, kako je rekao, "znatiželja radnika".

Radnici su očito znali da su predstavnici sindikata na sastanku s upravom Uljanika oko isplate božićnica. Doduše bilo je nagađanja da radnici neće dobiti tu nagradu pa je došlo do određenih napetosti, kazao je Kutlača dodavši kako su tijekom sastanka uprava Uljanika i sindikat dogovorili isplatu božićnice i dara za djecu prema važećem kolektivnom ugovoru.

Nikakvog štrajka nije bilo, niti bilo kojih drugih sindikalnih okupljanja, zaključio je Kutlača. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox