Radović od Čermaka tražio milijun eura, a dobio sto tisuća kuna i uhićenje

Pisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao blatiti u medijima zbog ratnog profiterstva, a uhićen je jučer oko 17 sati kod tunela Učka nakon što mu je Čermak predao sto tisuća kuna.

Jedan od organizatora prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska", pisac i aktivist iz Istre Saša Radović već duže vrijeme je ucjenjivao generala Ivana Čermaka. Radović je pisac knjiga o kriminalu u Domovinskom ratu, a od Čermaka je pokušao iznuditi milijun eura u zamjenu za to da ga prestane blatiti u medijima i nazivati ratnim profiterom i kriminalcem. Generala Čermaka ucjenjivao je mjesecima, a kada je shvatio da je Radović prešao svaku mjeru Čermak je sve prijavio policiji. 

Nakon što mu nije uspjelo iznuditi milijun eura, pristao je na to da mu Čermak preda sto tisuća kuna. Našao se s njim na jednom parkingu iznad Opatije, odmah pokraj tunela Učka. Nakon što je Radović ušao u Čermakov terenac i preuzeo sto tisuća kuna po izlasku iz automobila policija ga je opkolila i uhitila. Na primopredaju novca s Radovićem je došle i supruga koja je čekala u automobilu dok je Radović bio s Čermakom u generalovom terencu. Supruga je dovedena na obavijesni razgovor, a općinsko državno odvjetništvo odlučit će da li će biti uhićena jer još nije poznato da li je znala za suprugove planove. (Hina/HT)

 

Foto: Filip Brala/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox