Raspisan natječaj „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” - prijave u tijeku

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za 12. dodjelu novinarskih nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak.” Natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u 2012. godini otvoren je 26. ožujka i traje zaključno do 20. travnja ove godine.

 

Nagrade se dodjeljuju za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak, nagrada za ICT novinara godine.

Nagrade Zbora ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva – ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija - dodjeljuju se za najbolje radove iz svih medija - novine, radio, televizija, Internet. Novinarske radove za nagradu Zbora ICT novinara HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci i redakcije. Zbor informatičkih novinara omogućio je da se radovi izravno prijavljuju na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak.

Radove veličine do 200 MB ocjenjuje Pravilnikom utvrđeni žiri koji ima pet članova, a uključuje sljedeće članove: Hrvoje Balen, član uprave Algebre; Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a; Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a, Damir Šohar, viši savjetnik iz tvrtke InfoCumulus, te Dražen Tomić, glavni urednik portala ICTbusiness.info. Žiri donosi odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak dok se odluka o nagradi informatički novinar godine donosi na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Nagrade 12. dodjele „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Natječaj završava 22. travnja 2013. godine, nakon čega će žiri ocjenjivati radove. Svečana dodjela nagrada održat će se 28. svibnja 2013. na SAP FORUM – vodećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji na zagrebačkom Jarunu. Od osnivanja nagrade 2001. godine, glavni sponzor i partner dodjele nagrade je tvrtka SAP. (PS)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox