Raspisan natječaj za međunarodne stipendije ''For Women In Science'' za 2012.

L'Oreal i UNESCO raspisali su natječaj za međunarodne stipendije ''For Women In Science'' za 2012. godinu. Namijenjene su mladim znanstvenicama iz cijelog svijeta, budućim voditeljicama najvećih svjetskih istraživanja, za njihovo znanstveno usavršavanje u inozemstvu.

 

Ovim programom dodjeljuje se 15 stipendija od 40.000 dolara, a u  svakoj od pet UNESCO-vih regija stipendijom će biti nagrađene tri znanstvenice. Hrvatske znanstvenice se mogu za stipendije prijaviti najkasnije do 27. svibnja 2011.

Svake godine natječaj za međunarodne stipendije „For Women in Science“ objavljuje Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO te predlaže kandidatkinje internacionalnom povjerenstvu za odabir stipendistica. Zainteresirane kandidatkinje svoju prijavu mogu poslati na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr i na adresu Ministarstva kulture (Runjaninova 2, Zagreb) najkasnije do 27. svibnja 2011.godine, kako bi se nakon provedenog odabira najviše četiri kandidature iz Hrvatske poslale na daljnju evaluaciju glavnom sjedištu UNESCO-a u Parizu.

Do danas su već tri hrvatske znanstvenice primile ovu vrijednu stipendiju: dr. sc. Silvija Bilokapić, dr. sc. Anita Kriško i dr. sc. Petra Klepac.

 

Tko se može prijaviti

Za stipendiju se mogu prijaviti kandidatkinje do 35 godina (kandidatkinje rođene prije 1. siječnja 1976. ne dolaze u obzir), a prednost se daje kandidatkinjama sa završenim  poslijediplomskim studijem (stupanj doktora znanosti) u području prirodnih znanosti (u obzir će se uzeti i kandidatkinje s upisanim poslijediplomskim studijem stupnja doktora znanosti). Uvjeti potrebni za postupak predselekcije kandidatkinja su zapažena profesionalna dostignuća, aktivno znanje službenog jezika zemlje u kojoj će obavljati znanstveno-istraživački rad, prihvatno pismo institucije u kojoj će se provoditi znanstveno istraživanje te detaljan opis predviđenog istraživačkog rada.

Projekti koji uključuju testiranje na životinjama neće biti razmatrani za dobivanje međunarodne stipendije, a  prednost se daje ne kozmetičkim istraživanjima. Kandidatkinje iz najmanje razvijenih zemalja imat će prednost pri dobivanju međunarodnih stipendija.

Natječajna dokumentacija objavljena je na stranicama Ministarstva kulture www.min-kulture.hr! (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox