Raste interes Hrvata za Olimpijskim igrama u Londonu

Turistička agencija Atlas, kao i ostale članice adriatica.net Grupe kao ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku za prodaju ulaznica za Olimpijske igre (OI) u Londonu deset dana uoči početka tih igara bilježe uzlazni trend prodaje individualnim putnicima, ali napominju da je interes za Igre u Hrvatskoj sukladno očekivanjima slabiji nego primjerice za nogometno prvenstvo EURO.

Dodajući da su u početku za OI u Londonu aranžmane s ulaznicama uglavnom prodavali korporativnom segmentu, iz Atlasa ističu da u zadnjih desetak dana uglavnom bilježe interes individualaca za praćenje rukometa.

Korporativni klijenti su, kako kažu, uglavnom tražili 'a la carte' aranžmane s naglaskom na smještaj nedaleko Hrvatske kuće ili u hotelu Pelhalm s pet zvjezdica u londonskom Kensingtonu u kojem je smještena ta kuća.

Cijene tih aranžmana ovisile su o letu i trajanju boravka i kretale su se od pet do 25 tisuća kuna po osobi (uključujući avion, hotel, ulaznice, transfere, razgled grada i asistenciju).

Velik interes za rukomet

Individualci su većinom kupovali aranžmane s jednim noćenjem i doručkom u hotelima s tri zvjezdice i ulaznicama za kvalifikacijska rukometna natjecanja čije se cijene kreću od 20 do 50 funti, čemu treba pridodati i 20 posto za naknadu za izdavanje. Karte za kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska-Danska rasprodane su, no trenutno rade, kako kažu, na pribavljanju dodatnog kontingenta karata, što su već osigurali za ostale utakmice (primjerice, Hrvatska-Koreja, 29. srpnja).

Za cijene karata za polufinale i finale kažu da se kreću od 20 do 125 funti uz dodatnih spomenutih 20 posto.

Osim rukometa karte su prodavali i za atletiku, tenis, košarku, veslanje, vaterpolo, taekwondo i drugo. Ipak, u svemu ne iznose brojke koliko su ulaznica i aranžmana prodali, kao niti procjene koliko bi ljudi iz Hrvatske moglo putovati na OI u Londonu, ali se neslužbeno procjenjuje da bi ih moglo biti više nego na zadnjim igrama u Pekingu. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox