Ratko Maček kao Sanaderova desna ruka u kupnji hrvatskih medija

Mladen Barišić, bivši šef Carine, USKOK-u je otkrio da je u kriminalnim radnjama bivšeg premijera i Vlade, bio upleten i bivši glasnogovornik HDZ-a i Vlade, Ratko Maček, piše Večernji list. Njega optužuje za posredovanje u poslovima ovladavanja medijima, a nije poštedio ni Jadranku Kosor.

 

"Torbar" Barišić dodatno komplicira život Sanaderu i "ekipi". Naime, u sklopu obrane u slučaju "Fimi-media" USKOK-u je rekao da je Sanader dio novca nelegalno izvučenog iz hrvatskih tvrtki, koristio za ovladavanje hrvatskim medijima, a njegova desna ruka bio je Ratko Maček. Navodno je za lokalne medije, Osječku televiziju i Hrvatski list bilo isplaćeno više od 700 tisuća eura. Maček to naravno poriče.

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je, gle čuda, imao svoje prste u priči. U dogovoru s njim je Sanader, navodno, HDZ-u osigurao 50-postotni udio u televiziji Z1 (ostatak je pripao SDP-u), preko Sljeme produkcije, što je potvrdila i Nevenka Jurak, spomenuvši Mačeka, Slobodana Ljubičića iz Holdinga i odvjetnika Peru Lozicu.

 

Za dugove Osječke televizije, po Barišićevim riječima, otišlo je 300 tisuća eura, a 1,5 milijuna kuna vrijedna oprema za ovu televiziju, uvezena je bez plaćanja carine, opet uz "Amen" Ive Sanadera, a navodno je za cijelu stvar znao i Vladimir Šeks.
Hrvatski list koštao je Sanadera 415 tisuća eura.

 

"Jaca" u zemlji čudesa

 

Da stvar bude zanimljivija, premijerka Jadranka Kosor navodno je znala za "crni fond" HDZ-a jer joj je Sanader to rekao na sastanku s Barišićem. Rekavši joj da ima 300 tisuća eura i 2 milijuna kuna koji se mogu iskoristiti za predsjedničku kampanju, ona je, prema Barišićevom iskazu, djelovala uplašeno, ali nije ništa komentirala.

Bit će zanimljivo čuti što će "Jaca" reći kad konačno dođe njen red za svjedočenje. (MJ)

 

Izvor: Večernji list, 17. prosinac 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox