Ravnatelj policije Grbić opet na meti Unutarnje kontrole

Unutarnja kontrola Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) istražuje optužbe protiv glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića kojega je u otvorenom pismu ministru Tomislavu Karamarku zagrebački poduzetnik Vladimir Šelebaj Sallier optužio za zlouporabu policijskog sustava.

Pismo je zaprimljeno jučer, uključena je unutarnja kontrola i krajem tjedna očekuju se rezultati, kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Podsjetimo, u pismu Karamarku, u kojem je naveo da će o svemu obavijestiti medije, vladu, USKOK, francusko veleposlanstvo i delegaciju EU-a u Hrvatskoj, Šelebaj tvrdi da ravnatelj policije, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom, HTV-ovom novinarkom i urednicom Dijanom Čuljak Šelebaj, sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu.

Oštećen i u brakorazvodnoj parnici

Šelebaj tvrdi da je Grbić, na nagovor Dijane Čuljak Šelebaj, iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanog zajedničkog stana. Navodi da je bez osnova i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, među ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

Policijska unutarnja kontrola istraživala je ravnatelja policije i nakon optužbi Damira Polančeca da je Grbić članovima HDZ-a sugerirao da podnose anonimne kaznene prijave protiv oporbenih političara. U tom je postupku s ravnatelja policije otklonjena bilo kakva sumnja. (Hina/jk)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox