Redukcija struje u Japanu

Tvrtka za distribuciju električne energije Tokyo Electric Power (Tepco) koja opskbljuje istok Japana, počela je s planiranim isključivanjem potrošača kako bi regulirala potražnju, pošto je neko vrijeme odgađala tu odluku sve dok je uspijevala zadovoljiti potrebe za tim energentom.

Tepco je planirao početi s isključivanjem već ujutro kako masovna potrošnja struje ne bi znatno premašila njegove proizvodne kapacitete koji su oslabljeni zbog zastoja u radu nuklearnih centrala nakon razornog potresa u petak. No tvrtka je poslije odlučila da će odgoditi početak isključivanja koje je veoma neugodno za građane. Međutim, u tijeku dana je tvrtka ipak morala prekinuti isporuku struje oko 330.000 kućanstava i drugim potrošačima u više prefektura, među kojima su Tokio, Kanagawa, Ibaraki i Saitama.

Tepco je dobio odobrenje vlade da djelomično prekine isporuku struje po planu kako se cijela područja ne bi odjednom našla u mraku zbog nedovoljne opskrbe. No te iznimne mjere ne tiču se četvrti kao što je središte Tokija, u kojemu su ministarstva, strana veleposlanstva, javne ustanove, veliki hoteli i sjedišta poslovnih tvrtka. (Hina/mš)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox