Rekordna poslovna godina Cammeo grupe

Cammeo Grupa predstavila je u svojem zagrebačkom sjedištu rekordne poslovne rezutate od početka poslovanja. Grupa bilježi snažan rast prihoda, broja zaposlenih i rast tržišnog udjela. Ujedno obilježeno je 11 godina od prestanka monopola na taksi tržištu u Republici Hrvatskoj.

Povodom 11 godina poslovanja u Hrvatskoj i šest godina poslovanja u Zagrebu, Cammeo Grupa je na konferenciji za medije objavila svoje poslovne rezultate te predstavila ukratko planove za budućnost.  Konferenciji i predstavljanju poslovnih rezultata prisustvovali su i gosti Cammea: Mirjana Čagalj, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore; Dario Soldo, direktor za promet u Hrvatskoj gospodarskoj komori te Ana Falak, direktorica Udruga ze promet u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Tako je protekle godine samo Cammeo prevezao sedam milijuna  putnika, prešavši ukupno 24 milijuna kilometara. Ukupan prihod u 2015. godini iznosio je 69 milijuna kuna dok je u 2016. godini ostvaren ukupan prihod od 85,3 milijuna kuna, što je povećanje od 24% u odnosu na prethodnu godinu.

Tvrtke Grupe su u 2016. godini ostvarile dobit od 10,7 milijuna kuna dok je prethodnu godinu dobit iznosila 9,5 milijuna kuna. Povećanje dobiti od 13% smatramo vrlo uspješnim poslovnim rezultatom, a dobit ćemo reinvestirati u nove projekte i poboljšanje usluge.  Tvrtka je proširila svoja poslovna djelovanja na gradove Vukovar, Koprivnicu, Bjelovar, Vinkovce i Čakovec te je tako sada prisutna u 10 hrvatskih gradova. Liberalizacijom tržišta Cammeo Grupa je već spremna za potpuno pokrivanje hrvatskih gradova vlastitom taksi mrežom.

„Danas smo ponosni što korisnicima pružamo mogućnost izbora taksi usluge čime su cijene postale prilagođene džepu prosječnog građanina. Porasla je praksa korištenja taksi usluga i znatno je povećana sigurnost na cestama – osobito viekndom. To nas i dalje motivira da neprestano ulažemo i u vozače putem vlastite akademije, u vozila, koja su kompletno nova i na auto plin koji znantno manje zagađuje okoliš od ostalih, što je dijelom našeg projekta društveno odgovornog poslovanja. Veseli me da su poslovni rezultati bili tako dobri,  jer to nam je omogućilo da svojim vozačima povećamo plaće“, izjavio je Vladimir Minovski, vlasnik i generalni direktor Cammeo Grupe.

Kako je tržište taksi usluga još uvijek zastarjele zakonske regualtive, Grupa mnogo očekuje od novog zakona kojim će tržište biti regulirano.  Petar Dragić, izvršni direktor Cammeo Grupe i član radne skupine pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture izjavio je: „Cammeo grupa zalaže se za liberalizaciju taksi tržišta u Republici Hrvatskoj koja će svim sudionicima omogućiti jednake uvjete, a od čega će na koncu profitirati prije svega korisnici usluga. Situaciju najbolje ilustrira naš pokušaj da pokrenemo posao u Splitu.  Nakon nekoliko godina uzaludnih molbi lokalnoj samoupravi da omogući veći broj taksi dozvola, Cammeo je iskoristio mogućnost iz članka 60 Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i pokrenuo posao te tako zaposlio 50 ljudi. U samo prva tri dana našeg poslovanja, primili smo preko 30.000 poziva, što je bio očiti pokazatelj kako zahtjevi tržišta postoje. 

Međutim, zastarjela regulativa onemogućila je korisnicima dostupnost većeg broja taksi usluga.» Također je dodao kako na hrvatskom tržištu ima mjesta za sve i kako nema razloga ograničavati uslugu bilo kome, ali ju naravno treba regulirati ponajprije kako bi se osigurala zdrava konkurentnost na tržištu, pružili visoki standardi sigurnosti na cestama, osigurao izbor korisnicima i pružio dobar omjer cijene i kvalitete. 

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox