Republika Srpska od Hrvatske traži povrat nekretnina koje planira prodati

Foto: Ilustracija

Vlasti Republike Srpske zatražit će od Hrvatske povrat, a zatim će prodati nekretnine, uglavnom odmarališta u vlasništvu poduzeća iz ovog bosanskohercegovačkog entiteta prije raspada bivše Jugoslavije, onako kako su napravile vlasti Slovenije posredstvom jedne odvjetničke kuće u Hrvatskoj, izjavio je javni pravobranitelj RS-a Slobodan Radulj.

U intervjuu za Glas Srpske Radulj je istaknuo kako se vrijednost 63 nekretnine Republike Srpske u Hrvatskoj procjenjuje na više od milijardu konvertibilnih maraka, odnosno oko pola milijarde eura, što u odvjetničkoj kući iz Šibenika, koja će zastupati RS, smatraju izvedivim čak i da se prodaja ne okonča do ulaska Hrvatske u Europsku uniju, piše business.hr

Ići ćemo s probnom varijantom na način kako je svoju imovinu putem te kuće prodala Slovenija. Procjene suradnika u Hrvatskoj su da ne bi trebalo biti problem to što ova zemlja 1. srpnja 2013. godine ulazi u EU. Oni će nam pomoći da imovinu uknjižimo na RS ili da se imovina izravno proda, rekao je javni pravobranitelj Republike Srpske.

Dodao je da bi vlasti RS trebale donijeti odluku da se prodaju nekretnine, uglavnom odmarališta u vlasništvu bivših državnih poduzeća. Po njegovim riječima, vlasti Republike Srpske bi nekretnine u Hrvatskoj prodale putem međunarodnog natječaja. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox