Restrukturiranje HAC-a: Do 1.veljače 2013. treba otpustiti 600 radnika

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Programi restrukturiranja Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeke - Zagreb koji su početkom kolovoza predstavljeni javnosti u Minisarstvu mora, prometa i infrastrukture doživjeli su potpuni fijasko.

Do kraja ove godine, prema programu restrukturiranja HAC-a, iz te državne tvrtke trebalo je otići 200 od ukupno 2822 radnika, no u toj tvrtki još nije počelo otpuštanje viška ljudi, iako je do kraja godine ostalo samo nekoliko tjedana.

Kako doznajemo, u HAC-u se radi posve novi program restrukturiranja, ako se program koji je predstavljen u kolovozu uopće može nazvati programom.

A taj novi program ne radi uprava HAC-a koju čini Dražen Guštin i članovi Nikola Bačurin, Jure Bajić te Narzio Dalso, nego je ministar Siniša Hajdaš Dončić taj zadatk dodijelio direktoru sektora za pravne poslove Marijanu Senteu i direktoru sektora za naplatu cestarine Davoru Mihaloviliću, koji su u HAC došli preko javnih natječaja.

A oni su dobili zadatak da smanje broj radnika u toj tvrtki znatno više od onog broja koji je predstavljen ljetos pa bi iz HAC umjesto 200 ljudi, trebalo uskoro otići 500-600.

Propali planovi restrukturiranja predviđali su da do kraja godine HAC i ARZ izdvoje naplatu cestarine i održavanje u tvrtke kćeri koje će se potom spojiti u jednu tvrtku, no već je sad jasno da je taj rok probijen i da neće uspjeti do kraja godine prebaciti radnike iz naplate i održavanja u nove tvrtke, a zatim te dvije tvrtke spojiti.

Novi rok za to je najranije 1. veljače 2013. godine, piše vecernji.hr. (sh)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox