Rezovi u Nokiji: Ukida se 7.000 radnih mjesta

Finska Nokia objavila je da planira otpustiti četiri tisuće zaposlenih, a još tri tisuće radnih mjesta prebaciti u tvrtku Accenture, u sklopu plana rezanja godišnje potrošnje za milijardu eura.

Ukidanje četiri tisuće radnih mjesta najvećim bi se dijelom trebalo provesti u Finskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji, objavio je taj najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona.

Izvijestio je nadalje da softverske aktivnosti Symbiana planira prebaciti na tvrtku Accenture, koja će pružati usluge mobilnog softvera Nokiji za buduće pametne telefone.

Nokia u proteklih nekoliko godina bilježi snažan pad svojeg udjela na tržištu pametnih telefona, uslijed jačanja njegovih konkurenata Applea te drugih proizvođača mobilnih uređaja za viši tržišni segment.

U suočavanju s padom svojeg poslovanja s pametnim telefonima, tvrtka je u veljači najavila korištenje Microsoftovog softvera umjesto vlastite platforme Symbian, što će joj omogućiti smanjenje ulaganja u poslovna istraživanja i razvoj za milijardu eura, ili 18 posto, do 2013., s 5,65 milijardi eura koliko su ti troškovi iznosili 2010. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox