Ribić nema novca za štrajk jer je milijune potrošio na sindikalnu palaču

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić planirao je svoj ured od 100 kvadrata na vrhu nove sindikalne palače na koju je potrošio četiri milijuna eura. No, sada nema novca ni za njezino dovršenje, ali ni za rujanski štrajk.

Prošle godine članstvo mu se prepolovilo jer nije htio u prosvjed protiv Vlade, a ako ga sada pokrene čeka ga bankrot, donosi ovotjedni Globus.
Ako se sindikati odluče na prosvjed, što je prema najava moguće nakon ljeta, većina sindikata morat će posegnuti u svoje blagajne, ako u njima još ima novca. Prema pisanju Globusa, to će upravo najteže poći za rukom Vilimu Ribiću. Naime, novac koji je Ribić ulagao u dionice i dva fonda; jedan srednjerizični i jedan niskorizični, danas je izgubio na vrijednosti najmanje za trećinu. Iako to sindikat ne prikazuje kao knjigovodstveni gubitak, on postoji, priznavao to Ribić ili ne.

Situaciju komplicira i velebna zgrada koju Ribić gradi u Ulici Florijana Andrašeca, a koju će teško završiti ako na ulicu bude morao izvesti 11 tisuća svojih članova te oko 40 tisuća članova Matice Hrvatske, središnjice kojoj je na čelu. (jk)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox