Riječki 3. maj gradi 4 tankera za švedskog naručitelja

Nadzorni odbor "3. maja" na izvanrednoj je sjednici dao suglasnost ugovorima za izgradnju četiri asfalt tankera za švedskog naručitelja, potvrdio je predstavnik radnika u Nadzornom odboru Roland Sušanj.

 

Na izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora "3. maja" donesena je jednoglasna odluka da se ugovori između brodogradilišta i švedskog brodara "Wisby Tankers AB" osnaže suglasnošću Nadzornog odbora, potvrdio je Sušanj u telefonskoj izjavi. Kako je rekao, na današnjoj sjednici Nadzornog odbora osim njega prisutna su bili još tri člana Dušan Rudić, Robert Škifić i Nikša Moretti.

Nadzorni odbor "3. maja" ima ukupno šest članova. Osnaženjem ugovora omogućuje se provođenje posla vrijednog sto milijuna dolara, što je škveranima bitno za preživljavanje u iduće dvije godine - kazao je Sušanj.

Članovi Sindikata metalaca Hrvatske i regionalnog povjerenstva Saveza samostalnih sindikata Hrvatske s današnje su konferencije za novinare u "3. maju" apelirali na Vladu i Nadzorni odbor riječkog brodogradilišta da hitno daju suglasnost i osnaže ugovore za izgradnju tankera za švedskog naručitelja, ugovora potpisanog u lipnju, dan prije otvaranja poglavlja s EU o tržišnom natjecanju koji u jednoj stavci zabranjuje izdavanje novih jamstava od strane države hrvatskim brodogradilištima. (Hina)
 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox