Rijeka: Ugovor o suradnji Lučke uprave i Pomorskog fakulteta

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača i dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci Serđo Kos potpisali su Ugovor o dugoročnoj znanstvenoj, stučnoj i poslovnoj suradnji kojom će se promicati planirani strateški razvoj luke, lučkih djelatnosti i riječkog prometnog pravca.

Suradnja će se, među ostalim, ostvarivati na izvođenju projektnih i istraživačkih zadataka, programa, konzultantskih studija i drugih oblika poslovne, stručne i znanstvene suradnje, rečeno je tom prigodom.

Dekan riječkog Pomorskog fakulteta Serđo Kos kazao je da je taj fakultet poseban po multidisciplinarnosti, odnosno da ima stručnjake i znanstvenike koji mogu raditi na razvoju pomorskog prometa, uključivanju riječke luke u svjetske prometne pravce i jačanju luke kao okosnice hrvatske vanjskotrgovinske razmjene.

Pojasnio je da će se na temelju ugovora kasnije određivati konkretni zadaci i projekti.

Ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača rekao je da su Pomorski fakultet i Lučka uprava i do sada surađivali, ali da će ugovor omogućiti višu razinu suradnje i pomoći da se cijeli riječki prometni pravac vrednuje kako zaslužuje. (Hina/jk)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox