Rivijera Crikvenica ulazi u rujan s odličnim turističkim rezultatima

Turistički djelatnici na Rivijeri Crikvenica ne kriju zadovoljstvo turističkim prometom u kolovozu. Nekoliko tjedana je smještaj bio najtraženiji pojam u gradu, a niti ugostitelji se ne mogu potužiti tijekom ove sezone. Dojam je odličan, puno bolji od očekivanja, a to pokazuju i statistički podaci.


Podaci iz Turističke zajednice Grada Crikvenice kazuju da su rezultati za razdoblje od 1. siječnja do 31. kolovoza 2021. iz sustava eVisitor na razini od 76,85 % u odnosu na rekordnu 2019. godinu, no čak 27,50 % bolji od prošle godine. Do kraja kolovoza rivijeru je posjetilo 230.177 gostiju koji su ukupno ostvarili 1.477.828 noćenja, dok je u istom razdoblju lani ostvareno 1.159.112 noćenja. Po zemljama najbrojniji su Nijemci, koji su dostigli gotovo 97% prometa od 2019., odnosno ostvarili 395.032 noćenja. Drugi po broju noćenja su domaći gosti sa 15% manje noćenja od spomenute 2019., odnosno 378.422 noćenja. Nakon njih slijede Slovenci, Mađari, Austrijanci, Česi, Poljaci i Slovaci. Gotovo svi su premašili broj noćenja iz prošle godine, neki poput Mađara i Slovaka su ga čak udvostručili. Kada se gleda struktura smještajnih objekata zaključak je da je pola turističkog prometa ostvareno u objektima u domaćinstvu (49,48%), 17,55% u hotelima, 5,40% u kampovima i 11,08% u ostalim vrstama smještaja, dok je preostalo nekomercijalni smještaj. U usporedbi s prošlom godinom najbolji indeks imaju kampovi, hoteli i ostale vrste smještaja, a primijećen je lagani pad nekomercijalnog prometa. U odnosu na odličnu 2019. godinu najmanji pad popunjenosti ima hotelski smještaj (indeks 81,59). Duljina boravka u hotelima iznosi 4,40 dana, u privatnom smještaju 6,47 dana, u kampovima 4,72 dana, što ukupno čini prosjek boravka na Rivijeri Crikvenica od gotovo 6,5 dana.

Ako se promatra isključivo mjesec kolovoz 2021., može se zaključiti da je Rivijeru Crikvenica posjetilo 97.532 gostiju, koji su ostvarili 706.501 noćenja, odnosno 28,96 % više noćenja nego lani te samo 9,89% manje od rekordne 2019. godine. Domaći gosti imali su udio od 22,34% (157.847 noćenja). Strani gosti su dakle ostvarili preostalih 77,66% noćenja (548.654), a od stranih gostiju najvjerniji gosti i dalje su Nijemci, slijede Mađari, Austrijanci, Slovenci, Česi, Poljaci i Slovaci. Posebno je zanimljivo da su gosti iz Njemačke ostvarili 46,84% više noćenja nego li 2020. g. te odličnih 34,66% od rekordne 2019. godine, a njihov prosječni boravak u kolovozu iznosio je više od 8 dana, čime su daleko iznad prosjeka duljine boravka ostalih gostiju rivijere. Promatrajući strukturu smještajnih objekata vidljiv je jako dobar rezultat koji su ostvarili hoteli (udio 16,95% 2021., a 14,53% 2019. godine), čak su za 5,05% povećali broj noćenja u odnosu na 2019. godinu. Objekti u domaćinstvu preuzeli su 52,30% prometa, kampovi 5,30% i ostali smještajni objekti 10,05%, dok preostali udio od 15,40% otpada na nekomercijalni smještaj, mnogo manje nego u mnogim drugim uspješnim destinacijama.

Jako smo zadovoljni što je Rivijera Crikvenica u prvih osam mjeseci zauzela osmo mjesto u Hrvatskoj i drugo na Kvarneru, poručuje direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić. Rivijera Crikvenica i dalje je druga najomiljenija destinacija domaćih turista u Hrvatskoj te druga hrvatska destinacija po broju noćenja u obiteljskom smještaju. U kolovozu je na našem području ostvareno najviše noćenja u Hrvatskoj u obiteljskom smještaju, čak 369.486 noćenja! Moram istaknuti da je u ovako uspješnu turističku sezonu ugrađen veliki trud svih turističkih djelatnika. Pozitivan razvoj situacije na turističkom tržištu, ostanak hrvatske obale na popisu sigurnih odredišta te aktivnosti lokalnih turističkih djelatnika i poštivanje epidemioloških mjera koje se kontinuirano poduzimaju, najavljuju obećavajući nastavak turističke godine. Prema informacijama naših turističkih subjekata i dobrim najavama koje stižu s raznih tržišta te ukoliko to okolnosti budu dozvolile očekuje se dobra posezona. Svakako i dalje moramo inzistirati na odgovornom ponašanju i zadovoljavanju svih preporuka i mjera i to od strane svih subjekata u turizmu. Sukladno tome za sve goste i posjetitelje pripremili smo zanimljiv gastronomsko-rekreativni program događanja za preostali dio godine, koji će se posebno dopasti zaljubljenicima u zdrav i aktivan život, prirodu i aktivnosti na otvorenom te vrhunsku gastronomiju.
 

Uvjerite se i u to da su klima i mikroklima tako povoljne da gotovo uvijek možete uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima, šetnji s vašima najmilijima ili pak igri na plaži s kućnim ljubimcima. Naše zdravstvene institucije pripremile su posebne pogodnosti za vaše zdravlje i ljepotu - specijalizirane programe fizikalne i respiratorne rehabilitacije te preventivne programe po povoljnim cijenama s posebnim naglaskom na programe post-covid rehabilitacije o čemu više možete saznati na www.rivieracrikvenica.com.
 
Priroda, zdravlje, ukusna hrana i društvo na čistom zraku – može li bolje? Budite i vi među ljubiteljima prirode, koji će uz stručno vodstvo proširiti svoje vidike, upoznati nove atraktivne krajolike i ostati u formi te nagradite svoje nepce ukusnim jesenskim jelima na Rivijeri Crikvenica. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox