Robot poprima oblik namještaja koji vam se prohtje (VIDEO)

Švicarska tehnologija ponovo oduševljava. Tim znanstvenika u biorobotičkom laboratoriju Instituta za tehnologiju EPFL, radi na projektu „Roombots". Riječ je o robotu koji se pretvara u komad namještaja koji vi želite.

 

Ideja je da se velike površine namještaja na koje smo svakodnevno navikli, zamijene puno manjim, u ovom slučaju robotima, pa bi jedan komad namještaja zapravo mogao "glumiti" više njih. Pa tako možete imati stol i krevet u jednom, s time da mu možete "naređivati" – spusti se, podigni se, napravi više mjesta (pa on u kombinaciji s drugim robotom radi veću radnu površinu).

Na „Roombotsu" se radi od 2006. godine, a predstavlja jednostavnog robota s više priključaka i različitih spojnica u sredini. Zapravo je najfunkcionalniji u kombinaciji s nekoliko drugih robota, a kreće se pomoću glasovne naredbe. Kada ih više ne trebate uredno stoje uza zid i čekaju vašu sljedeću naredbu.

Eto izuma koji će zadovoljiti i praktične potrebe, ali i potrebe onih koji jako vole naređivati i očekuju da ih se uvijek sluša. (MJ)

 

Pogledajte video isječke:

STOLICA S NASLONOM

STOL

 

Izvor:www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox